Vask af solceller er nødvendigt – både af hensyn til miljøet men det er også til gode for din tegnebog. Du kan vælge gøre det selv eller bestille en solcellevasker.

Rengøring af solceller kræver ekspertise. Undgå at stå tilbage med ridsede og ødelagte solceller ved at hente hjælp udefra.

Faktum er at solceller ikke er selvrensende. Støv, skidt og pollen vil lægge sig på overfladen, og det vil naturligt begrænse solens stråler fra at trænge igennem.

Bliver de ikke rengjort når det regner? Nej. Du kan sammenligne det med dine vinduer. Ligesom de kræver en pudsning fra tid til anden for at stå helt perfekt, vil dine solceller kræve det samme.

Pris på rengøring af solceller

Kan det betale sig selv at klare rengøringen af solcelleanlægget? Hos Glad Vinduespudser starter priserne fra kun 395,- inkl. moms. Du kan derfor beregne din pris ud fra denne oversigt:

Solpaneler (Antal)StørrelsePris pr. gang
Op til 101-15 kvm395,-
11-3015-42 kvm20,- pr. panel
Over 3143+ kvm10,- pr. panel
solcellevask

Er rens af solceller nødvendigt?

Manglende vedligehold er lig med energitab. Hvor meget renhold er nødvendigt? Vi mener ikke, at hyppige rengøringer er vejen frem. I Danmark vil den store mængde regn der falder, ofte være nok langt hen af vejen. Vi anbefaler dog en årlig nedvaskning.

“Alt det solenergi, der ikke kommer ind og rammer selve solcellerne i panelet, er et energitab.”

Rune Schmidt, energivejleder i Energitjenesten

“Solcellers effektivitet kan godt nedsættes med 40 procent”

Ivan Katic, seniorkonsulent i solenergi ved Teknologisk Institut

Man skal dog ikke lade sig snyde af de virksomheder der mener, at I skal have rengøringen udført adskillige gange om året. Men for at sikre et konstant højt udbytte, er det værd at overveje en årlig rengøring.

Solcellevask – Udføres skånsomt

Vi benytter rentvandsanlæg til rengøring af solceller. Det er renset og filtreret, og vi står tilbage med vand der er 100 % frit for urenheder. Det efterlader heller ikke kalk, så vi kan sikre dig en miljørigtig rens af solceller, hvis du ønsker at undgå sæbe og kemikalier.

Vi arbejder også med en blødere børste end ved vinduesvask, således vi undgår ridser i overfladen. Vi efterlader dine solceller helt rene og blanke.

Hvornår skal solceller rengøres? Det er vigtigt, at solceller aldrig rengøres i høj solskin, hvor solcellerne er varmet op af solen. Det kan potentielt ødelægge glasset på grund af spændinger. Derfor anbefaler vi, at solceller renses morgen eller aften eller om muligt på gråvejrsdage.

Rengøring af solceller i solcellepark

Kommuner med flere investerer i solcelleparker som en del af planerne for alternativ energi.

Det er en god idé at tænke i denne og lignende baner, men ønskes der fuld valuta for investeringen både miljømæssigt og økonomisk, er det vigtigt at planlægge en løbende vedligeholdelsesplan, hvori man også bør beregne rengøring af solcellerne.

Vi tilbyder attraktive pakkepriser til større anlæg. Hvis du ønsker at indhente et uforpligtende tilbud, kan du blot følge dette LINK eller kontakte os på tlf. 7199 5474.

Vi ser frem til at høre fra dig!